I
II
III
IV
 
a  l  a  n     d  u  n  n

16.10 - 16.11.2003

"HONOUR"

Som produsent for nærmere 100 billboard og flyer-prosjekter i Glasgow, Birmingham, Liverpool, Belfast, Newcastle, Chicago og Rio de Janeiro, har kunstneren Alan Dunn skapt en lang rekke innspill i den gate-baserte mediaverden. Honour-trilogien, som benytter flyere, vindusutstillinger og billboards, begynte i Rio de Janeiro i 2001 og fortsetter i Bergen og Liverpool (2004).

Honour viser 5 store portretter (digitalprint) av verdens mest respekterte fotballdommer, Pierluigi Collina, ett i hvert vindu. På nært hold ser man at ørene hans er laget av nye små portretter, ett mildt og ett strengt. Små tekster (på vertslandets språk) viser ulike holdninger til 5 dagsaktuelle problemstillinger.

> MER
I
II
III
IV
 
I Rio reflekterte tekstene hendelser i lokalsamfunnet, fra debatt i forhold til et kommende valg til mer personlige,overveielser i hverdagen i forhold til det å ta sjangser eller å “safe” seg. I Bergen vil kunstneren lage tekstene i det korte mellomrommet mellom ankomst og åpning.

Alan Dunn er født i Glasgow i 1967 og har studert på Glasgow School of Art og The Art Institute of Chicago, med Masters' Degree i 1991. Han initierte og kuraterte Bellgrove (1990) og Liverpool (1999) Billboard Projects, som presenterte nye arbeider av Douglas Gordon, Fiona Banner, Pavel Büchler, Kristen Klöckner, Felix Gonzales-Torres, Ross Sinclair og Kurt Johannessen. For mer informasjon se http://www.alandunn67.co.uk/

Siden 2001 har Dunnjobbet i Foundation for Art & Creative Technology som Programme Manager for “the tenantspin community webcasting project” (se www.tenantspin.org).

> MER
I
II
III
IV
I
II
II
IV